Bredband - Ansökan, förändra eller avsluta anslutning till Prisma stadsnät

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Bredband handlar om att snabbt kunna skicka och hämta stora mängder digital information. TV-sändningar, video på beställning, telefoni, radio, bilder, tidningar och musik är exempel på vad som kan förmedlas med denna nya digitala teknik.

Nordmalings kommuns fibernät marknadsförs under namnet Prisma Nordmalingsnätet.

Prisma har nätkapacitet upp till 100 Mbit/s per anslutning. Du som är ansluten till Prisma väljer själv bredbandsleverantör av de fyra som finns i kommunen. Du kan läsa mer om respektive leverantör på kommunens hemsida.

Med denna tjänst kan du ansöka om anslutning i hus eller lägenhet där bredband finns indraget. Om du flyttar kan du även överföra bredbandet till den som flyttar in men också avsluta abonnemanget.

Förutom anslutningen behöver du även tjänsteleverantör. Nordmalings kommun äger Nordmalingsnätet Prisma. Nordmalings kommun säljer dock inga tjänster i detta bredbandsnät till allmänheten i form av bredband. Precis som kommunen bygger gator och vägar så säljer kommunen inte bilar. Därför har vi ett antal tjänsteleverantörer som kan leverera bredband till dig.

Du hittar listan på tjänsteleverantörer här.

Frågor om e-tjänsten

Tommy Oskarsson
Tommy.Oskarsson@nordmaling.se
0930-14000

Följande behövs för e-tjänsten

  • e-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa